Turski generali pritvoreni u Dubajiu zbog pokušaja puča

Izvor: B92, 26.Jul.2016, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turski generali pritvoreni u Dubajiu zbog pokušaja puča

Ankara -- Dvojica vodećih turskih generala u službi u Avganistanu nalaze se u pritvoru u Dubaiju zbog povezanosti s neuspelim pučom u Turskoj.

Komandant turskih snaga u Avganistanu, general Mehmet Cahit Bakir i general Sener Topuk nalaze se u pritvoru na aerodromu u Dubaiju, rekao je Frans presu neimenovani turski zvaničnik.

Generali su uhapšeni u okviru saradnje Ujedinjenih Arapaskih Emirata i Turske posle >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << neupelog državnog udara 15. jula.

To je prvo hapšenje visokih vojnih oficira van Turske.

Turska državna agencija Anadolija javila je danas da je bivši guverner Istanbula Husein Avni Mutlu takođe priveden.

Više od 13.000 osoba, među kojima oko 100 generala privedeno posle propalog puča.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Prvo hapšenje turskih generala van Turske

Izvor: Vesti-online.com, 26.Jul.2016

Zbog povezanosti s neuspelim pučom u Turskoj, dvojica vodećih turskih generala u službi u Avganistanu nalaze se u pritvoru u Dubaiju...Komandant turskih snaga u Avganistanu, general Mehmet Cahit Bakir i general Sener Topuk nalaze se u pritvoru na aerodromu u Dubaiju, rekao je Frans presu neimenovani...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.