Turski avion pao u naselje, 37 žrtava, 32 srušene zgrade

Izvor: B92, 16.Jan.2017, 08:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turski avion pao u naselje, 37 žrtava, 32 srušene zgrade

Najmanje 37 osoba je poginulo u padu teretnog aviona turske kompanije Maj kargo erlajns na selo u okolini kirginstanske prestonice Biškeka.

Kako se navodi u izveštajima svetskih medija, među stradalima je i četvoro članova posade.

Avion tipa boing 747 na letu TK6491 je krenuo iz Hongkonga i trebalo je da sleti u Biškek, a potom da nastavi putovanje prema Istanbulu.

Većina stradalih, među kojima šestoro dece, stanovnici su sela na koje se srušio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << avion pri pokušaju sletanja po gustoj magli.

Nadležne službe su saopštile da se letelica srušila u predgrađu prestonice Kirgistana, kao i da su tom prilikom uništene 32 zgrade.

Dodaje se i da je avion pao na svega dva kilometra udaljenosti od aerodroma na koji je trebalo da sleti.

Na društvenim mrežama su se pojavile fotografije i snimci olupine turskog aviona koji se srušio u naseljeno područje u Kirgistanu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Avion "Turkiš erlajns" pao u Kirgistanu, najmanje 37 žrtava

Izvor: Blic, 16.Jan.2017

Najmanje 37 osoba je poginulo u padu teretnog aviona kompanije Turkiš erlajns na stambeni deo kirginstanske prestonice Biškeka...#Turkish cargo plane crash in #Kyrgyzstan leaving 32 deadhttps://t.co/tS3dLGL0Fk..Kako se navodi u izveštajima svetskih medija, među stradalima je i četvoro članova posade...Avion...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.