Turski ambasador upozorava: Obratite pažnju da se teroristi FETO-a ne bi ugnijezdili u Sandžaku

Izvor: SandzakPress.net, 24.Feb.2017, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turski ambasador upozorava: Obratite pažnju da se teroristi FETO-a ne bi ugnijezdili u Sandžaku

Turska, Sandžak – Ambasador Republike Turske u Srbiji Tanju Bilgic izjavio je u Sjenici da postoje saznanja da je veliki broj pripadnika terorističke organizacije FETO, odgovorne za pokušaj državnog udara u Turskoj, došao u Srbiju. “Tokom svih sastanaka akcenat je stavljen na borbu protiv FETO terorističke organizacije, posebno u regiji Sandžak. Imamo saznanja da je, >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << zbog toga što sa Srbijom postoji bezvizni režim, iz Turske došao veliki broj pripadnika FETO terorističke organizacije“, rekao je Bilgic za Anadoliju. Bilgic, koji je prvi put boravio u zvaničnoj trodnevnoj posjeti Sandžaku je dodao da je svim sagovornicima ukazao na potrebu da posebnu pažnju treba da obrate na pripadnike pomenute terorističke organizacije kako se članovi FETO-a ne bi “ugnijezdili na ovom području”. “S ovim su se sagovornici saglasili, jer znamo da su se nakon bezuspješnog pokušaja vojnog udara 15. jula prošle godine u našoj zemlji, Bošnjaci iz Novog Pazara, Sjenice, Tutina i čitavog Sandžaka suprostavili FETO-u i dali podršku legitimnim vlastima u Turskoj“, istakao je Bilgic. Turski ambasador je takođe naglasio da je tokom susreta sa političkim predstavnicima u Sandžaku dobio podršku u vezi sa zajedničkom borbom protiv FETO-a i da će sa ovdašnjim zvaničnicima preduzeti zajedničke korake s tim u vezi. Ambasador Turske u Srbiji Tanju Bilgic tokom prve posjete regionu Sandžaku je posjetio Sjenicu gdje se sreo sa predstavnicima lokalne samouprave i prisustvovao otvaranju renovirane kuhinje u Doma zdravlja Sjenica obnovljene uz pomoć Turske agencije za međunarodni razvoj i koordinaciju (TIKA). Izvor: Anadolija (sandzacke.rs)
Pogledaj vesti o: Vize

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Srbija puna turskih terorista!

Izvor: Vesti-online.com, 24.Feb.2017

Ambasador Turske u Srbiji Tanju Bilgic izjavio je u Sjenici da postoje saznanja da je veliki broj pripadnika terorističke organizacije FETO, odgovorne za pokušaj državnog udara u Turskoj, došao u Srbiju...- Tokom svih sastanaka akcenat je stavljen na borbu protiv FETO terorističke organizacije,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.