Turska sudi privedenim novinarima

Izvor: RTS, 29.Jul.2016, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska sudi privedenim novinarima

Pred sudije u Istanbulu izveden je 21 novinar, pošto su bili pritvoreni u okviru oštrih mera koje turske vlasti primenjuju posle pokušaja puča 15. jula.
Na televizijskim snimcima vidi se kako policajci sprovode novinare do sudnice, a reč je o 21 od 42 novinara za čiji su pritvor u ponedeljak izdati nalozi, dok vlasti i dalje tragaju za onima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koji su još na slobodi, javlja AP, pozivajući se na tursku agenciju Anadolija.
Turska je proglasila vanredno stanje posle propalog puča u kojem je ubijeno 290 ljudi, a oštre mere primenjuje protiv osumnjičenih za veze sa muslimanskim sveštenikom Fetulahom Gulenom koji živi i SAD i koga vlada optužuje za ogranizovanje puča, što on poriče.
Oko 16.000 ljudi je pritvoreno zbog navodnih veza sa pobunom, dok je zbog istih tih optužbi desetine hiljada državnih službenika otpušteno.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.