Turska pripremila zahtev za hapšenje Gulena

Izvor: B92, 13.Avg.2016, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska pripremila zahtev za hapšenje Gulena

Istanbul -- Pripremljen je zvaničan zahtev za privremeno hapšenje turskog propovednika u izgnanstvu u SAD Fetulaha Gulena osumnjičenog za puč u Turskoj.

U zahtevu Kancelarije glavnog tužioca u Istanbulu navedeno je da je utvrđeno da je pokušaj državnog udara izveden po nalogu Gulena.

Zahtev je predat turskom Ministarstvu pravde, nakon čega će biti upućen američkim vlastima. Delegacija Ministarstva pravde SAD doputovaće 22. avgusta u Tursku radi razgovora o izručenju Gulena.

Turski premijer Binali Jildirim najavio je da će američki potpredsednik Džozef Bajden u to vreme posetiti Tursku.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Turska pripremila zahtev za hapšenje Gulena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Avg.2016

Pripremljen je zvaničan zahtev za privremeno hapšenje turskog propovednika u izgnanstvu u SAD Fetulaha Gulena osumnjičenog za umešanost u pokušaj puča u Turskoj, prenela je turska agencija Anadolija...U zahtevu Kancelarije glavnog tužioca u Istanbulu navedeno je da je utvrđeno da je pokušaj...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.