Izvor: Nezavisne Novine, 24.Avg.2016, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska će uskoro eliminisati "Islamsku državu"

ISTANBUL - Turska očekuje da brzo eliminiše opasnost od "Islamske države" nakon pokretanja operacije zajedno sa snagama međunarodne koalicije protiv militanata kod sirijskog pograničnog grada DŽarablusa, rekao je ministar unutrašnjih poslova Efkan Ala.

On je u izjavi za agenciju Anadolija rekao da su turske vlasti zbog predostrožnosti evakuisale stanovnike iz turskog pograničnog grada Karkamisa i još šest >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << sela, nakon što je jutros počela operacija u kojoj učestvuju avioni, artiljerija i specijalne snage.

Prema njegovim riječima, Turska neće dopustiti militantnim grupama da prijete zemlji, te da ta prijetnja ne dolazi samo od "Islamske države", već i drugih "terorističkih" organizacija.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.