Turska: Kurdi pokušali da zauzmu vojnu bazu, 35 žrtava

Izvor: B92, 30.Jul.2016, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska: Kurdi pokušali da zauzmu vojnu bazu, 35 žrtava

Ankara -- Turska vojska saopštila je da je ubila 35 ekstremista iz Kurdistanske radničke partije koji su pokušali da zauzmu bazu u jugoistočnoj pokrajini Hakari.

Rojters navodi da su turski vojni zvaničnici naveli da je broj žrtava među vojnicima iz sukoba koji su izbili juče porastao na osam, uz 25 ranjenih.

Osim toga, vojni izvori ističu i da je u napadu PKK na jugoistoku Turske ubijeno je osam turskih vojnika, što je najkrvaviji napad kurdskih pobunjenika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od pokušaja vojnog udara.

Napad se dogodio na putu između gradova Hakarija i Čukurdže, u provinciji Hakari, dok su vojnici patrolirali u blizini granice sa Irakom, a ranjeno je njih 25, navodi se u saopštenju.

Vojska je navela da je osam pripadnika PKK "neutralisano" posle vazdušnih udara na pobunjenička uporišta.

Sukobi turskih snaga i kurdskih pobunjenika nastavljeni su i posle pokušaja vojnog udara 15. jula.

Napadi na vojsku pojačani su od prekida dvoipodišnjeg primirja na jugoistoku Turske u julu prošle godine, a poginulo je nekoliko stotina vojnika.

Poslednjih nekoliko meseci, vladine snage izvele su više vojnih operacija u cilju proterivanja pobunjenika iz gradskih oblasti, a u sukobima su poginuli i brojni civili.

U borbama između vojske i pripadnika PKK, koju Turska, SAD i EU smatraju terorističkom organizacijom, od 1984. godine poginulo je oko 40.000 ljudi.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kurdi pokušali da zauzmu bazu u Turskoj, 35 ljudi poginulo

Izvor: Vesti-online.com, 30.Jul.2016

Vojska Turske saopštila je da je ubila 35 ekstremista iz Kurdistanske radničke partije koji su pokušali da zauzmu bazu u jugoistočnoj pokrajini Hakari...Rojters navodi da su turski vojni zvaničnici naveli da je broj žrtava među vojnicima iz sukoba koji su izbili u petak porastao na osam, uz 25...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.