Turkiš erlajns otpustio 211 zaposlenih posle puča

Izvor: Blic, 26.Jul.2016, 00:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Turkiš erlajns" otpustio 211 zaposlenih posle puča

Turska državna aviokompanija "Turskiš erlajns" saopštila je danas da je otpustila 211 zaposlenih, navodeći kao razlog njihovu povezanost sa verskim pokretom Fetulaha Gulena, kojeg turska vlada okrivljuje za pokušaj vojnog puča 15. jula.

U saopštenju "Turskiš erlajnsa" se ukazuje da su radni ugovori 211 radnika raskinuti zbog operativne neophodnosti, neefikasnosti, lošeg rada, kao i pružanja podrške pokretu Fetulaha Gulena, koji živi u SAD i protivi se usmerenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << politike koju sprovodi predsednik Redžep Tajip Erdogan

U Turskoj je posle neuspelog pokušaja puča otpušteno na hiljade zaposlenih u javnom sektoru zbog sumnje da su povezani sa pobunom. Reč je o pripadnicima vojske, policajcima, sudijama, državnim službenicima, profesorima i mnogim drigima iz javnog sektora.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.