Smrtna kazna u Turskoj?

Izvor: VOA, 18.Mar.2017, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smrtna kazna u Turskoj?

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan  je danas izjavio da očekuje da parlament preduzme korake da odobri smrtnu kaznu, što je promena koja bi zvanično mogla da okonča nastojanje Turske da se priključi Evropskoj uniji. U govoru održanom na ceremoniji obeležavanja godišnjice kampanje u Prvom svetskom ratu Erdogan se fokusirao na tekuću političku klimu, a ne na istorijske uspehe. "Porodice mučenika i heroja neuspelog puča 15. jula ne treba da brinu. Verujem da će uz božju volju parlament 16. aprila preduzeti neophodne mere da udovolji vašim zahtevima da se uvede smrtna kazna", rekao je Erdogan. EU već dugo smatra da bi ponovno uvodjenje smrtne kazne u Turskoj, koja je ukinuta 2004, bilo kraj turskih višedecenijskih pokušaja da se priključi tom bloku.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Erdogan: Referendum će poboljšati mesto Turske u svetu

Izvor: Beta, 18.Mar.2017

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan iskoristio je danas ceremoniju povodom godišnjice Galipoljske bitke za političku kampanju za referendum o jačanju predsedničkih ovlašćenja u Turskoj.Erdogan je rekao da će referendum o ustavnim promenama sledećeg meseca poboljšati mesto Turske u svetu.Dok...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.