Saudijska Arabija i Turska pozvale na održavanje sednice GS UN o Alepu

Izvor: Vostok.rs, 05.Dec.2016, 10:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saudijska Arabija i Turska pozvale na održavanje sednice GS UN o Alepu

Saudijska Arabija, Katar, Ujedinjeni Arapski Emirati i Turska pozvali su na sazivanje vanredne sednice Generalne skupštine UN radi razgovora o situaciji u sirijskom Alepu, gde su u toku borbene akcije vladinih snaga i odreda naoružane opozicije, saopštila je „Al Džazira“, pozivajući se na zajedničku izjavu tih zemalja.

Navedeno je da je saziv potreban radi formiranja preporuka budući da Savet bezbednosti nije u stanju da reši ovo pitanje zbog nedostatka konsenzusa. Saudijska Arabija, Katar, Ujedinjeni Arapski Emirati i Turska se zalažu za podršku oružanoj sirijskoj opoziciji. Ranije su izjavili u Kataru da će nastaviti da naoružavaju odrede opozicije, čak i ako nova administracija SAD donese odluku o prekidu takve podrške.

Ranije je libanski list „Safir“ javio da je u Ankari održana tajna sednica predstavnika specijalnih službi Turske, Saudijske Arabije i SAD na kojoj je doneta odluka da se „pruži podrška oružanoj koaliciji ’Džejš el Fatah‘“ i da joj se pomogne da se održi u istočnom delu grada.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.