Izvor: Blic, 27.Apr.2017, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SUDAR KOD BOSFORA Ruski vojni brod se sudario sa teretnjakom

Izviđački brod ruske Ratne mornarice "Liman" potonuo je danas posle sudara s jednim teretnim brodom u Crnom moru, u blizini obale Turske, a svi članovi posade su spaseni, saopštile su turske vlasti.

Turska obalska straža je saopštila da je spaseno svih 78 osoba posle sudara dva broda u blizini Bosfora.

Vlasti Turske su saopštile da je teretnom brodu, koji je plovio pod zastavom afričke države Togo, pri sudaru s ruskim vojnim brodom pričinjena manja materijalna >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << šteta i da je nastavio plovidbu.

Kako je navedeno, još nije poznat tačan uzrok sudara koji se dogodio u gustoj magli.

Turska privatna televizija NTV prenela je da je teretni brod prevozio ovce iz Rumunije u Jordan.

Ruski mediji su preneli u februaru, pozivajući se na vojne izvore, da je brod "Liman" posmatrao vežbe NATO-a u Crnom moru.

Potonuli ruski brod "Liman" je stari istraživački brod u službi od 1970. koji je preuređen za potrebe ruske vojske, navela je agencija Frans pres.

Turski premijer Binali ;Jildirim ;razgovarao je danas telefonom s ruskim kolegom Dmitrijem Medvedevim, kojem je preneo žaljenje zbog potonuća ruskog vojnog broda u Crnom moru, prenela je turska agencija Anadolija.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.