SAD pažljivo razmatraju turske dokaze o Gulenu

Izvor: RTS, 24.Avg.2016, 21:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD pažljivo razmatraju turske dokaze o Gulenu

Dokaze koje je Turska dostavila o muslimanskom propovedniku Fetulahu Gulenu kojeg Ankara krivi za pokušaj puča u julu mesecu američki zvaničnici već duže vreme razmatraju, saopštila je Bela kuća.
"Turska je već duže vreme zabrinuta zbog aktivnosti Gulena i dostavila je značajne dokaze Sjedinjenim Državama, a zvaničnici američkog ministarstva pravde pažljivo razmatraju te dokaze", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rekao je portparol Bele kuće Džoš Ernest na konferenciji za novinare, prenosi Rojters.

Potpredsednik SAD Džozef Bajden, koji je u poseti Turskoj, pozvao je ranije turske vlasti, koje od Amerikanaca traže ekstradiciju Fetulaha Gulena zbog navodne umešanosti u neuspeli puč, da budu strpljive sa američkim pravosuđem.
Bajden, koji se sastao sa turskim zvaničnima u Ankari, rekao je da bi proces izručenja mogao potrajati, iako je potvrdio spremnost Vašingtona na saradnju.
Gulen, muslimanski sveštenik koji živi u samonametnutom izgnanstvu u Pensilvaniji, odbacuje tvrdnje Ankare, prenosi AP.
Bajden je, takođe, nastojao da uveri Turke da SAD ne štite Gulena.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Amerika ne štiti Gulena, samo "pažljivo" razmatra dokaze

Izvor: Vesti-online.com, 24.Avg.2016

Američki zvaničnici razmatraju dokaze koje je Turska dostavila o muslimanskom propovedniku Fetulahu Gulenu kojeg Ankara krivi za pokušaj puča u julu, saopštila je Bela kuća...- Turska je već duže vreme zabrinuta zbog aktivnosti Gulena i dostavila je značajne dokaze Sjedinjenim Državama, a zvaničnici...

Nastavak na Vesti-online.com...

Bela kuća: SAD pažljivo razmatraju turske dokaze o Gulenu

Izvor: Blic, 25.Avg.2016, 00:07

Američki zvaničnici razmatraju dokaze koje je Turska dostavila o muslimanskom propovedniku Fetulahu Gulenu kojeg Ankara krivi za pokušaj puča u julu, saopštila je danas Bela kuća...- Turska je već duže vreme zabrinuta zbog aktivnosti Gulena i dostavila je značajne dokaze Sjedinjenim Državama,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.