Puškov: Nuklearno oružje SAD u Rumuniji povećaće ranjivost Bukurešta

Izvor: Vostok.rs, 29.Avg.2016, 10:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Puškov: Nuklearno oružje SAD u Rumuniji povećaće ranjivost Bukurešta

Prebacivanje američkog nuklearnog oružja iz Turske u Rumuniju povećaće ranjivost Bukurešta, izjavio je predsednik Državne dume za međunarodne poslove Aleksej Puškov na forumu „U jedinstvu sa Rusijom“.

Aleksej Puškov je naglasio da je pozicija Rusije po pitanju prebacivanja američkog nuklearnog arsenala u Rumuniju prilično jasna. Zemlje koje prihvataju američko nuklearno oružje na svojoj teritoriji, a koje se nalaze u neposrednoj blizini ruske granice, „time povećavaju stepen svoje ranjivosti“. „Rusija će to uzeti na znanje kao što uzimamo na znanje raspoređivanje baza PRO u istoj toj Rumuniji i pripremu iste takve baze u Poljskoj“, naveo je on.

Puškov je naveo da vlade koje donose takve odluke „snose odgovornost za posledice, uključujući i za sopstvenu bezbednost“. Sredinom avgusta je objavljeno da su SAD počele sa prebacivanjem svog nuklearnog arsenala iz turske baze Indžirlik u Rumuniju. Ministarstvo inostranih poslova Rumunije je te informacije demantovalo.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.