Ples Teodosića u Stambolu, Raduljica odličan!

Izvor: Mondo, 25.Okt.2016, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ples Teodosića u Stambolu, Raduljica odličan!

CSKA je i drugi put ove sezone pobedio u Turskoj, dok je Milano doživeo prvi poraz na mestu na kom nema pobedu već pet sezona zaredom.

Dva puta uspevali su neumorni košarkaši Anadolu Efesa, uz pomoć probuđene publike, da stignu veliku prednost šampiona Evrope iz prvog poluvremena.

Prvi put uspelo im je to pri rezultatu 71:71, drugi put kod 82:82.

Prvi put primili su četiri poena za deset sekundi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << drugi put sedam poena u tri napada. Jednostavno, CSKA je imao rešenje za svaku neprijatnu situaciju ove večeri u dvorani Abdi Ipekči, pa je zabeležio treću pobedu u tri kola Evrolige, a već drugu u Istanbulu s obzirom na to da su Miloš Teodosić i ostali sezonu počeli trijumfom nad Galatasarajom u gostima.

Anadolu Efes – CSKA Moskva 87:93 (23:26, 14:23, 26:20, 24:24).

Turci su dobili prva tri evroligaška meča sa Moskovljanima 1999. i 2003. godine i od tada skor je 2-11 za "armejce" koji su gubili u Turskoj samo 2010. i 2013. godine.

I ovog puta, iako ne lako, našli su rešenje za ponovo renoviran sastav Efesa na čijem je čelu opet Velimir Perasović, a to što je Teodosić odigrao presudne poteze u kritičkim momentima svakako nije novost, već evroligaški "standard".

Pročitajte sve rezultate i tabelu posle prvih mečeva 3. kola.

U pomenutoj seriji od 0:7, kojom je CSKA otišao na 82:89, Teo je učestvovao sa asistencijom preko celog terena za Nanda De Koloa, koji je pogodio uz faul Tomasa Ertela, da bi u sledećem napadu, uz zvuk sirene, kapiten srpske rerpezentacije bezidejnu akciju ekipe rešio trećom trojkom na meču i praktično rešio pitanje pobednika.

Završio je susret sa 15 poena (1/ 2 za dva, 3/5 za tri), osam asistencija i tri skoka. De Kolo je pogodio 26 poena (7/12 za dva, 0/2 za tri), uz šest asistencija i četiri skoka, a Kori Higins 13 poena uz tri skoka.

U domaćem timu trebalo bi istaći Ertela, koji je pravio gluposti i nerezonske poteze svaki put kada bi njegov tim prišao favoritu, i to nakon što je u prethodnom kolu "lansirao" tehničkom greškom Olimpijakos do ubedljive pobede nakon što je bilo prilično napeto početkom treće deonice.

Ertel, koji želi ali mu ne ide, ubacio je sedam poena za 24 minuta uz šut 2/5 za dva i 1/3 za tri, imao je sedam skokova i dve izgubljene lopte, od kojih je jedna prethodila pasu Teodosića za De Koloa.

Kada se "lomilo" otvorene i ne toliko otvorene šuteve promašivali su i Džejson Grendžer (2/9 za dva, 1/3 za tri) i Dešuan Tomas (2/7 za tri), pa će se navijači Efesa pitati zbog čega Perasović nije igrao češće na staloženog Derika Brauna koji je do 14 poena stigao sa dve trojke iz tri pokušaja, uz pet skokova i četiri asistencije.

Tajler Hanikat nije mogao ništa da pogodi (3 poena), ali je sakupio 11 skokova i obezbedio pet drugih napada Efesu, od kojih je realizovan jedan.

Ipak, plavo-beli iz Istanbula nagovestili su večeras da će mnogima biti pretnja ove sezone iako su je otvorili skorom 0-3.

Miroslav Raduljica postigao je 14 poena uz 5/8 iz igre i osam skokova, ali srpski centar i trio Krunoslav Simon (16, 3 ukr), Zoran Dragić (13, 3 ukr) i Alesandro Đentile (12, 4 as) nisu uspeli dvocifrene poene da pretvore i u treću pobedu u tri kola ove sezone.

Olimpijakos je bio bolji tim, iako nije imao mnogo boljih pojedinaca.

Olimpijakos – Armani Milano 91:81 (25:19, 21:22, 24:20, 21:20).

Do druge uzastopne pobede u "Dvorani mira i prijateljstva", posle one ubedljive nad Anadolu Efesom od 90:66, šampion Grčke stigao je ponovo predvođen motivisanim Vasilisom Spanulisom koji je za 24 minuta u igri ubacio 16 poena (4/7 za dva, 1/ 4 za tri), uz čestiri asistencije, ali i pet izgubljenih lopti pod neverovatnim pritiskom bekova tima Jasmina Repeše.

Ipak, Repeši je prvi poraz tek u devetom meču ove sezone potpisao i kvartet Erik Grin (16 poena, četiri trojke), Kem Birč (12 poena, 6 skokova), bivši igrač Danijel Haket (10 poena, 3 skoka) i Met Lodžeski (10 poena, 3 asistencije).

Uz devet poena Jorgosa Printezisa, ali i sedam skokova, kao i osam poena Vangelisa Mancarisa, uz četiri skoka, Janis Sferopulos imao je sasvim dovoljno opcija u napadu u otvorenoj i brzoj utakmici za petu uzastopnu pobedu Olimpijakosa nad Armanijem, koji je u prva dva kola u takođe efikasnim mečevima pobeđivao Makabi kod kuće i Darušafaku u gostima.

Od Top 16 faze u sezoni 2013/14, kada je milanski sastav dobio oba meča, Olimpijakos nije izgubio u ovom malom rivalstvu u kom su razmenjivane pobede, "brejkovi", ali i košarkaši...

Olimpijakos je poveo 30:20 početkom druge četvrtine, potom imao između dva i osam poena prednosti sve do starta poslednje deonice koju je otvorio serijom 6:0, poveo 15 poena razlike (76:61) i praktično rešio meč koji je išao i do plus 17, sve dok rezervne petorke nisu stigle do konačnih deset za crveno-bele.

Naš Milan Mačvan igrao je 24 minuta i ubacio četiri poena uz šut iz igre 2/5, dva skoka i izgubljenu loptu, što je daleko lošije od predstave koju je pružio u Istanbulu prošle nedelje kada je "razbio" Darušafaku, ali imao i jedan mali gaf na kraju.

U 2016. godini, Olimpijakos je kod kuće gubio samo od Bamberga i CSKA u Evroligi, odnosno Panatinaikosa u plej-ofu grčkog prvenstva, ali taj jedan "brejk" zelenih nije značio i gubitak titule za Spanulisa i drugove, koji su već zaboravili startni poraz od Reala i s dve sigurne pobede kod kuće uhvatili priključak za vodećima.

Olimpijakos za dve večeri gostuje Baskoniji.

Uskoro opširnije...

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.