Izvor: Blic, 06.Dec.2016, 01:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PLJUŠTE OTKAZI U TURSKIM HOTELIMA Turisti izneverili, borbe sa kreditima

Hoteli u Turskoj su srezali broj zaposlenih za 40 odsto, pojedini zatvaraju svoja vrata preko zime, a ostali se bore da otplate kredite posle izazovne godine u kojoj je stopa popunjenosti njihovih kapaciteta pala na najniži nivo u Evropi, pokazali su objavljeni rezulati jednog istraživanja.

U prvih deset meseci ove godine, prosečna stopa popunjenosti hotela u Turskoj je pala na 50,4 odsto, prema podacima Hotelske asocijacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Turske (TUROB), prenosi agencija Rojters.

U istom periodu, prihodi po raspoloživoj sobi su pali za 42 odsto, što je najveći pad u Evropi.

Broj stranih turista u Turskoj je, prema zvaničnim podacima, pao za četvrtinu u oktobru, što je, međutim, najmanji pad u sedam meseci, zbog većeg priliva ruskih turista nakon obnavljanja odnosa Moskve i Ankare.

Sektor turizma u Turskoj, čiji je udeo u bruto domaćem proizvodu ranije iznosio 30 milijardi dolara godišnje, teško je pogođen serijom bombaških napada izvedenih u ovoj godini, među kojima je i napad na aerodromu u Istanbulu i neuspeli pokušaj vojnog puča iz jula, prenosi britanska agencija.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Pljušte otkazi u turskim hotelima - izneverili turisti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Dec.2016

Hoteli u Turskoj su srezali broj zaposlenih za 40 odsto, pojedini zatvaraju svoja vrata preko zime, a ostali se bore da otplate kredite posle izazovne godine u kojoj je stopa popunjenosti njihovih kapaciteta pala na najniži nivo u Evropi, pokazali su danas objavljeni rezultati jednog istraživanja...U...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.