Otkazano EP za juniore ipak se igra u decembru

Izvor: Mondo, 30.Sep.2016, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkazano EP za juniore ipak se igra u decembru

Prvenstvo Evrope za juniore, koje je otkazano zbog političke situacije u Turskoj, ipak će biti odigrano ove godine. Krajem decembra...

Foto: MN Press

Prvenstvo Evrope za juniore trebalo je da se odigra od 30. jula do 7. avgusta u turskom Samsunu, ali je ipak otkazano zbog nestabilne političke situacije u ovoj zemlji i uvođenja tromesečnog vanrednog stanja nakon neuspelog "puča".

Tada je doneta >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << odluka da će se ono ipak igrati na kraju 2016. ili početkom 2017. godine, a FIBA je u Minhenu donela konačnu odluku.

Evropsko prvenstvo za juniore će se igrati u Samsunu od 16. do 22. decembra, dakle u toku sezone, a sistem takmičenja će biti nešto drugačiji nego od onog koji je bio "zacrtan" ovog leta.

Tako će grupna faza dobiti značajniju ulogu, pa će umesto plasmana svih reprezentacija u drugu fazu (osmina finala) proći samo prvoplasirani i drugoplasirani iz svake od četiri grupe i odmah će se igrati četvrtfinalni dueli.

Naša reprezentacija, koju predvodi Milan Gurović, nalazi se u grupi "D" sa selekcijama Francuske, Rusije i Slovenije, a videćemo još kada će početi pripreme reprezentacije i koga će od momaka rođenih 1998. godine i mlađih Gurović povesti u Tursku.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.