Osveta Erdogana: Gulenovu porodičnu kuću žele da pretvore u javni toalet

Izvor: Večernje novosti, 27.Jul.2016, 20:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osveta Erdogana: Gulenovu porodičnu kuću žele da pretvore u javni toalet

Kuću u kojoj se rodio turski opozicioni propovednik Fetulah Gulen žele da pretvore u javni toalet, piše Indipendent, pozivajući se na turske medije Kuću u kojoj se rodio turski opozicioni propovednik Fetulah Gulen žele da pretvore u javni toalet, piše Indipendent, pozivajući se na turske medije.U Ankari smatraju Gulena glavnim inicijatorom puča koji samo što nije doveo do obaranja turskog vladajućeg režima. Sam opozicionar se u ovom trenutku nalazi u SAD. >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Turska traži njegovo izručenje, ali američke vlasti traže dokaze njegove umešanosti u zaveru.Pisac, političar i javni poslanik Fetulah Gulen, inače politički rival turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, rodio se u jednospratnoj kuću u selu Korudžuk (provincija Erzurum). Stanovnici ovog sela su predložili da se ona pretvori u javni toalet. Lokalni novinar Latif Simsek je rekao: „Mislio sam da je to šala, a zatim je pozvao gradonačelnik Erzuruma, koji ga je uverio da je to istina“.Ranije se u turskim medijima pojavila informacija o neobičnom načinu komunikacija koji su koristili predstavnici tajne organizacije na čelu sa Gulenom. Saopšteno je da su se oni sporazumevali digitalnim i slovnim kodovima na novčanici od jednog dolara.Prema podacima turskih novinara, Gulen je izabrao novčanice dolara jer se na njoj nalazi masonska simbolika.(Sputnjik)

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Osveta pobunjenicima, Gulenova rodna kuća postaje javni toalet

Izvor: RTS, 27.Jul.2016

Rodna kuća Fetulaha Gulena mogla bi uskoro postati javni toalet, pišu turski mediji. Stanovnici Korudžuka to, navodno, traže, a gradonačelnik tvrdi da će slučaj razmotriti. . Vlasti turske provincije Ezurum, u kojoj...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.