Oslobođeno 758 regruta uhapšenih posle puča u Turskoj

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Jul.2016, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oslobođeno 758 regruta uhapšenih posle puča u Turskoj

Sud u Istanbulu oslobodio je danas 758 od 989 regruta koji su bili uhapšeni u okviru istrage o pokušaju puča 15. jula u toj zemlji, prenela je državna agencija Anadolija.

Nakon što su dali izjave, Glavno republičko tužilaštvo u Istanbulu zatražilo oslobađanje ovih regruta, a sud je takvu odluku doneo smatrajući da više nema potrebe za njihovim pritvaranjem s obzirom da ne predstavljaju rizik.

Među oslobođenjima su i pitomci vojne akademije, navodi AP. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

Prema navodima ministra unutrašnjih poslova Efkana Ale, više od 9.000 ljudi uglavnom pripadnika vojske, uhapšeno je u akcijama posle neuspelog puča protiv turskog predsednika Tajipa Redžepa Erdogana.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Turska: Oslobođeno 758 regruta uhapšenih posle puča

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jul.2016

Sud u Istanbulu oslobodio je danas 758 od 989 regruta koji su bili uhapšeni u okviru istrage o pokušaju puča 15. jula u toj zemlji, prenela je državna agencija Anadolija...Nakon što su dali izjave, Glavno republičko tužilaštvo u Istanbulu zatražilo oslobađanje ovih regruta, a sud je takvu odluku...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.