Oči u oči: Erdogan će popričati sa liderima nove Evrope

Izvor: B92, 31.Avg.2016, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oči u oči: Erdogan će popričati sa liderima "nove Evrope"

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan sastaće se na marginama predstojećeg samita G20 sa liderima Nemačke, Francuske i Italije.

Kako prenose turski mediji, Erdogan će se sastati sa Angelom Merkel, Fransoom Olandom i Mateom Rencijem, prvi put od neuspelog puča u Turskoj.

Turski dnevnik Hurijet piše da će turski lider i predvodnici “nove Evrope“ razgovarati o sporazumu između Evropske unije i Turske o izbeglicama.

Tim dogovorom, Turska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je prihvatila da primi nazad izbeglice koje su ilegalno iz Turske prešle na grčka ostrva i nameravaju da krenu ka zapadnoj Evropi.

Evropska unija je prihvatila da finansira ceo poduhvat, a to je trebalo da bude početna tačka za dalje pridruživanje Turske evropskoj zajednici.

Ipak, sve bučniji tonovi iz Austrije, ali i iz Nemačke, govore o tome da je put Turske ka EU zauvek prekinut, posle oštre reakcije zvanične Ankare na neuspeli pokušaj puča i potonji “lov“ na sledbenike islamskog propovednika Fetulaha Gulena, koji je označen kao organizator puča.

Samit G20 se održava 4. i 5. septembra u Hangžuu.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.