Ne volim o tome kao prijatelj iz Mađarske

Izvor: B92, 09.Jul.2017, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne volim o tome kao prijatelj iz Mađarske"

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će gasovod Turski tok biti tema njegovih budućih razgovora tokom predstojeće posete Turskoj, a možda i u Solunu

On je novinarima rekao da će tokom boravka u Turskoj to biti jedna od glavnih tema.

Predsednik je naveo da će se sastati sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, a možda ponovo i sa premijerom Bugarske Bojkom Borisovom, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa kojima će razgovarati o „Turskom toku“, koji, preko naše zemlje, treba da ide do Mađarske.

"Volim manje da govorim o tome od prijatelja iz Mađarske, da se manje radujemo unapred“, istakao je Vučić.

Istakao je da je potrošnja gasa u Srbiji u prvih šest meseci veća za 40 odsto nego prošle godine, što govori o rastu industrijske proizvodnje, boljim plaćanjima, kao i da izmirujemo obaveze na vreme.

Sada su, zbog toga, i drugi zainteresovaniji da prodaju gas Srbiji.

Podvukao je da je pitanje energetske bezbednosti Srbije je jedno od ključnih.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u radnoj poseti Turskoj tokom koje će se sastati sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom i učestvovati na 22. Svetskom naftnom kongresu u Istanbulu.

Kongres o nafti, koji se ove godine održava u Istanbulu, najveće je svetsko okupljanje u gasnoj i naftnoj industriji, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Republike.

Na ovogodišnjem kongresu učestvuje više od 6.000 delegata, 50 ministara i oko 25.000 posetilaca Svetske naftne izložbe.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić sutra u radnoj poseti Turskoj

Izvor: RTS, 09.Jul.2017

. Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boraviće u ponedeljak u radnoj poseti Turskoj, tokom koje će se sastati sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom i učestvovati na 22. Svetskom naftnom kongresu u Istanbulu.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.