Izvor: Blic, 31.Avg.2016, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Martin Šulc sutra u poseti Turskoj

Predsednik Evropskog parlamenta (EP) Martin Šulc sastaće se sutra sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, premijerom Binalijem Jildrimom i drugim zvaničnicima u Ankari, saopštio je danas EP.

Tokom posete Turskoj, Šulc će razgovarati i sa turskim šefom diplomatije Melvutom Čavušogluom i predstavnicima četiri poslaničke grupe u turskom parlamentu.

Šulc je uoči posete naglasio da EU ostaje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << posvećena demokratiji, demokratskim vrednostima i vladavini prava u Turskoj, navodi se u saopštenju.

"Tokom posete Turskoj odaću počast svim turskim državljanima koji su hrabro izašli na ulice da brane demokratiju u zemlji", naveo je on.

Pročitajte još:

Predsednik EP je takođe kazao da ponovo želi da postavi politički dijalog na "pravu nogu" i da će otvoreno razgovarati o svim relevantnim pitanjima vezanim za regionalnu i bilateralnu saradnju EU i Turske, od bezbednosti do izbegličke krize.

Prema njegovim rečima, Turska je strateški partner i zemlja kandidat za članstvo u EU, sa kojom se mora razgovarati kako bi se uspešno suočili sa izazovima, navodi EP.

Martin Šulc je najviši zvaničnik EU koji će posetiti Tursku od neuspelog pokušaja puča 15. jula.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Poslednji "manevar" EU: Šulc ide na sastanak sa Erdoganom

Izvor: B92, 31.Avg.2016

Predsednik EP Martin Šulc sastaće se u četvrtak s predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom i premijerom Binalijem Jildirimom u Ankari...Tokom posete Turskoj, Šulc će razgovarati i sa turskim šefom diplomatije Melvutom Čavušogluom i predstavnicima četiri poslaničke grupe u turskom parlamentu...Šulc...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.