Kurc: Referendum pokazuje koliko je Turska podeljena

Izvor: B92, 16.Apr.2017, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurc: Referendum pokazuje koliko je Turska podeljena

Ministar inostranih poslova Austrije i predsedavajući OEBS-u Sebastijan Kurc ocenio je da ishod referenduma u Turskoj pokazuje podeljenost turskog društva.

"Nezavisno od toga kako će biti konačan ishod referenduma, on pokazuje koliko je zemlja podeljena", napisao je Kurc na tviteru.

Saradnja Turske sa Evropskom unijom, uveren je on, biće još kompleksnija.

Inače, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << turska dijaspora u Austriji glasala je velikom većinom za promenu Ustava u Turskoj.

Tako je u Beču "za" glasalo 71,3 odsto Turaka, u Salcburgu 71,2 i Bregencu 65 odsto, pokazuju preliminarni rezultati objavljeni na sajtu izborne komisije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nakon ishoda referenduma Kurc poručio: Turska više ne može postati članica EU

Izvor: BKTV News, 17.Apr.2017, 09:15

Ishod glasanja na referendumu u Tursko jasan je signal protiv EU, smatra Sebastijan Kurc, ministar inostranih poslova Austrije i predsedavajući OEBS-u...Kurc ocenjuje da se Turska jasno odlučila protiv EU...„Iako je glasano tesno u korist izmene Ustava, to znači da se Turska sve više udaljava od...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.