Izvor: Blic, 27.Avg.2016, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kern: Pregovori sa Ankarom nisu doneli ništa

Austrijski kancelar Kristijan Kern kritikovao je stav predsednika Evropske komisije Žan-Kloda Junkera o nastavku pregovora Ankare i Brisela o uvođenju bezviznog režima i mogućeg prijema Turske u EU.

- Proces pregovora nije doneo ništa. Turska se sve više udaljava. Ako neko, kao što to radi Junker, obećava Turcima da će pregovarati sa njima i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u isto vreme kaže da Turska nikada neće postati članica EU, onda to nije razuman stav niti prema Turcima niti Evropljanima - rekao je Kern u intervjuu za list "Osterajh".

Kern je rekao da on vidi Ankaru kao partnera, ali u puno drugačijoj formi saradnje.

Kern je ranije pozvao EU da prekine pregovore o članstvu sa Turskom jer ekonomske mere Ankare nisu u skladu sa standardima bloka, kao i zbog represivnih mera Turske nakon neuspelog vojnog udara.

Junker je rekao ranije da je potrebno nastaviti pregovore sa Turskom uprkos postojećim teškoćama između dve strane. On je rekao da bi Brisel mogao da ukine vize samo ako Ankara ispuni sve uslove koje EU traži.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.