Turska: Nalozi za hapšenje 42 novinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jul.2016, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska: Nalozi za hapšenje 42 novinara

Turske vlasti su danas izdale naloge za hapšenje 42 novinara, javila je tamošnja privatna televizija NTV, preneo je Rojters.

Agencija navodi da je ovo poslednji slučaj obračuna nakon propalog vojnog puča.

Prema informacijama NTV, poznata komentatorka i bivša poslanica turskog parlamenta Nazli Ilidžak nalazi se na listi novinara za kojima je izdat nalog za hapšenje.

Rojters podseća da su turske vlasti suspendovale, uhapsile i stavile pod istragu više >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od 60.000 vojnika, policajaca, sudija, članova nastavnog osoblja, državnih službenika i drugih u danima nakon pokušaja puča 15. jula.

Junker: Turska neće skoro u EU

Turska nije u poziciji da postane članica Evropske unije u skorije vreme, a svi pregovori o pridruživanju te zemlje Uniji prestaće odmah ako Ankara uvede smrtnu kaznu, poručio je danas predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker.

"Verujem da Turska, u situaciji u kojoj se trenutno nalazi, nije u poziciji da postane članica u skorije vreme, pa čak ni u dužem periodu", rekao je Junker francuskoj televiziji Frans 2, prenosi Rojters.

Junker je upozorio da zemlja koja uvrsti smrtnu kaznu u svoj zakonodavni arsenal nema mesto u EU.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Seča" u Turskoj se nastavlja: 42 novinara pred hapšenjem

Izvor: B92, 25.Jul.2016

Istanbul -- Turske vlasti su izdale naloge za hapšenje 42 novinara, javila je tamošnja privatna televizija NTV, preneo je Rojters...Agencija navodi da je ovo poslednji slučaj obračuna nakon propalog vojnog puča...Prema informacijama NTV, poznata komentatorka i bivša poslanica turskog parlamenta...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.