Izvor: Blic, 03.Dec.2016, 01:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istanbul: Turska obalska straža evakuiše posadu ruskog broda

Turska obalska straža evakuiše posadu ruskog teretnog broda "Volgodon-203", koji se danas nasukao nadomak Istanbula, rečeno je agenciji Tas s u ruskom konzulatu u tom turskom gradu.

- Životi članova posade nisu ugroženi. Obalska straža ih evakuiše - rekao je portparol konzulata, dodavši da se brod nasukao zbog nepovoljnih vremenskih prilika uz jak vetar u Bosforskom moreuzu.

Agencija Anadolija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << navodi da je to drugi takav incident koji se danas dogodio u Istanbulu, jer se tokom dana još jedan brod nasukao usled vetra i njegova posada je takodje evakuisana.

Ruski brod se nasukao u blizini istanbulskog distrikta Kartal, na azijskoj strani grada i na obali Mramornog mora.

Evropska i azijska strana Istanbula odvojene su Bosforskim moreuzom, važnim međunarodnim koridorom za prevoz nafte i žitarica, podseća Rojters.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruski brod se nasukao nadomak Istanbula

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2016

Turska obalska straža evakuisala je posadu ruskog teretnog broda "Volgodon-203", koji se u petak nasukao nadomak Istanbula, rečeno je agenciji Tass u ruskom konzulatu u tom turskom gradu..."Životi članova posade nisu ugroženi. Obalska straža ih evakuiše", rekao je portparol konzulata, dodavši...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.