Ispaljene rakete na aerodrom u Turskoj

Izvor: N1 televizija, 28.Avg.2016, 08:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ispaljene rakete na aerodrom u Turskoj

Nekoliko raketnih projektila ispaljeno je na aerodrom u turskom gradu Dijarbakiru, na jugoistoku zemlje, ali nije bilo poginulih ni povređenih, saopštili su lokalni zvaničnici.

Guverner provincije Dijarbakir Husein Aksoj rekao je da su na policijski kontrolni punkt na aerodromu ispaljene četiri rakete i za napad optužio kurdsku pobunjeničku Radničku partiju Kurdistana (PKK).

Raketiranje aerodroma usledilo je dva dana pošto su kurdski pobunjenici izvršili bombaški >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << napad na policijski punkt u gradu Džizre na jugoistoku Turske, u kojem je poginulo 11 policajaca.

Turska vojska, koja je u sredu u Siriji zajedno s pobunjenicima počela opsežnu ofanzivu na položaje džihadista Islamske države i kurdskih trupa, saopštila je danas da je jedan njen pripadnik ubijen u raketnom napadu snaga Partije za demokratsko ujedinjenje, jedne od vodećih kurdskih jedinica u Siriji, na dva turska tenka, prenela je turska državna agencija Anadolija.

U tom napadu ranjena su trojica vojnika, a napad se dogodio u blizini grada Džarablusa, nad kojim su pobunjenici preuzeli kontrolu od džihadista Islamske države, prenela je agencija Dogan.

Ankara je u subotu poslala još šest tenkova u Siriju, u selo Karkamis na granici s Turskom, te se na sirijskoj teritoriji trenutno nalazi 50 tenkova i oko 380 vojnika.

Cilj ofanzive pod nazivom "Štit Eufrata" jeste proterivanje džihadista, ali i zaustavljanje kurdskih Jedinica za zaštitu naroda, koje, prema tvrdnjama Turske, nastoje da formiraju koridor duž tursko-sirijske granice.

Vlasti u Ankari, SAD i EU smatraju sve te kurdske organizacije terorističkim grupama, ukljuujući i PKK, koja se decenijama bori za autonomiju Kurda u Turskoj.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dijabakir: PKK ponovo napada, ispaljene rakete na aerodorm

Izvor: B92, 28.Avg.2016

Dijabakir -- Nekoliko raketnih projektila ispaljeno je na aerodrom u Dijarbakiru, na jugoistoku Turske, nije bilo poginulih ni povređenih, saopštili su lokalni zvaničnici...Guverner provincije Dijarbakir Husein Aksoj rekao je da su na policijski kontrolni punkt na aerodromu ispaljene četiri rakete...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.