Gabrijel: Važno održati komunikaciju sa Turskom

Izvor: Blic, 23.Mar.2017, 21:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gabrijel: Važno održati komunikaciju sa Turskom

Nemački ministar spoljnih poslova Zigmar Gabrijel istakao je važnost održavanja komunikacije sa Turskom uprkos lošim odnosima te zemlje sa Evropom.

On je tokom posete Atini rekao da se moraju preduzeti sve mere da se ubedi Turska da put kojim je krenula nije ispravan, ali u isto vreme neophodno je održati kanale komunikacije otvorenim, preneo je AP.

Tenzije su porasle poslednjih sedmica između Turske i nekoliko evropskih zemalja nakon što je turskim političarima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zabranjeno da agituju u nekim evropskim zemljama pred referendum 16. aprila.

Grčki ministar spoljnih poslova Nikos Kocijas rekao je da je u interesu Evrope jedna demokratska i evropski-orijentisana Turska, ali sama Ankara će odrediti svoj put.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.