Erdogan ne miruje: Posle puča uhapšeno 32.000 ljudi, fali samo još Gulen

Izvor: Vesti-online.com, 28.Sep.2016, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan ne miruje: Posle puča uhapšeno 32.000 ljudi, fali samo još Gulen

Turski ministar pravde Bekir Bozdag izjavio je da je od pokušaja puča u toj zemlji 15. jula uhapšeno 32.000 ljudi.

U intervjuu za privatnu televiziju NTV, Bozdag je naveo da je ispitano 70.000 osoba, a da je formalno uhapšeno 32.000 ljudi, prenosi AP.

Turska smatra muslimanskog klerika Fetulaha Gulena odgovornim za pokušaj puča u kojem je poginulo više od 270 ljudi i tvrdi da je on vođa "terorističke organizacije".

Bozdag je ponovio da Turska >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << od Sjedinjenih Američkih Država "traži da uhapse" Gulena u skladu sa sporazumom o ekstradiciji koji postoji između dve zemlje.

Američki zvaničnici su poručili turskim  kolegama da će odgovoriti u roku od dva dana na zahtev da uhapse Fetulaha Gulena.

Iz Vašingtona je rečeno da Amerika sarađuje sa Ankarom po ovom pitanju apelujući na Tursku da bude strpljiva dok razmatra da li je zahtjev za izručenje Gulena u skladu sa američkim pravnim zahtjevima.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.