Izvor: Blic, 29.Sep.2016, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: Vanredno stanje možda i duže od godinu dana

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan nagovestio je danas da će možda biti neophodno da se vanredno stanje, uvedeno u njegovoj zemlji nakon pokušaja vojnog puča sredinom jula, produži na najmanje godinu dana.

Erdogan je to izjavio dan nakon što je juče predsedavao sednicom najvišeg turskog tela za nacionalnu bezbednost, koje je predložilo da se aktuelno vanredno stanje produži, nakon što istekne u oktobru, prenela je agencija AFP.

- Očito je da tromesečno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vanredno stanje nije dovoljno. U interesu je Turske da se to stanje produži za još tri meseca - izjavio je Erdogan danas i dodao: "Možda ni 12-mesečno vanredno stanje ne bude dovoljno".

Uvođenje vanrednog stanja je turskoj vladi obezbedilo zakonsku osnovu za obimnu akciju protiv navodnih organizatora i pristalica puča koji je pokušan 15. jula, a za koji vlasti krive muslimanskog vodju Fetulaha Gulena.

Turski ministar pravde Bekir Bozdag je juče izjavio da je dosad pritvoreno 32.000 ljudi zbog navodnih veza sa Gulenom.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Erdogan: Vanredno stanje u Turskoj možda i godinu dana

Izvor: B92, 29.Sep.2016

Ankara -- Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan nagovestio je da će možda biti neophodno da se vanredno stanje produži na najmanje godinu dana...Vanredno stanje u Turskoj uvedeno je nakon pokušaja vojnog puča sredinom jula...Erdogan je to izjavio dan nakon što je juče predsedavao sednicom najvišeg...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.