Erdogan: Izrael nanosi štetu sebi i čitavom regionu

Izvor: Blic, 25.Jul.2017, 00:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: Izrael nanosi štetu sebi i čitavom regionu

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da Izrael ne nanosi štetu samo sebi već čitavom regionu merama koje je preduzeo na svetom mestu u Jerusalimu, dodavši da Turska neće dozvoliti da se gaze islamske svete vrednosti.

Obraćajući se novinarima po povratku iz posete zemljama Zaliva, Erdogan je optužio Izrael da je pogrešno prosudio jer je izjednačio muslimane sa teroristima.

- Pozivamo Izrael da deluje u skladu sa zakonom i ljudskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vrednostima. Koracima koje preduzima Izrael ide ka grešci i ka izolaciji - rekao je Erdogan.

On je i ranije kritikovao mere koje je Izrael preduzeo na svetilištu nakon što su 14. jula tri izraelska Arapina ubila tamo dva izraelska policajca.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.