Erdogan Bajdenu: SAD mora da isporuči Gulena bez izgovora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Avg.2016, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan Bajdenu: SAD mora da isporuči Gulena bez izgovora

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, najavio je danas da će, tokom posete američkog potpredsednika, Džozefu Bajdenu poručiti da "SAD nema nikakva opravdanja i da mora da isporuči turskim vlastima imama Fatulaha Gulena" koga turski predsednik smatra odgovornim za organizovanje neuspelog puča.

Govoreći u Ankari, turski predsednik je izjavio da će "Turska nastaviti da dostavlja SAD-u dokumentovane zahteve za izručenje Gulena", prenosi Rojters.

" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Turska i SAD su strateški partneri a čuvanje Gulena nikako nije od koristi Americi"rekao je Erdogan.

Imam Gulen negira bilo kakvu umešanost u neuspeli državni udar 15. jula.

Američki potpredsednik Džozef Bajden doputovao je danas u Ankaru gde će, kako prenosi Rojters, voditi izuzetno važne razgovore sa turskim rukovodstvom u trenutku kada je ta zemlja pokrenula operaciju kako bi proterala pripadnike IS iz grada na granici sa Sirijom.

Bajden je najviši zapadni zvaničnik koji posećuje Tursku posle propalog puča 15. jula, prenosi britanska agencija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.