Damask: Turski upad u Siriju kršenje suvereniteta

Izvor: B92, 24.Avg.2016, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Damask: Turski upad u Siriju kršenje suvereniteta

Damask -- Sirija je osudila upad turske vojske na sirijsku teritoriju uz ocenu da je u pitanju "flagrantno kršenje" suvereniteta.

"Svaka akcija suzbijanja terorizma na sirijskoj teritoriji mora da se sprovede u koordinaciji sa sirijskom vladom i vojskom", navodi se u saopštenju sirijske vlade, javila je državna agencija Sana.

Vlada je apelovala da se odmah zaustavi turska “agresija” koja se, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se navodi, vodi pod izgovorom borbe protiv terorizma.

"Borba protiv terorizma ne može da se sprovede tako što će se potisnuta Islamska država zameniti drugim terorističkim organizacijama koje imaju direktnu podršku Turske", navodi se u saopštenju.

Vlada je potvrdila da su turski tenkovi i oklopne jedinice ušli na teritoriju Sirije, uz podršku iz vazduha koalicionih snaga na čelu sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Turska je krenula u snažnu ofanzivu i oslobađanje sirijskog grada Džarablus.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Damask i kurdska milicija osudili tursku operaciju u Siriji

Izvor: Blic, 24.Avg.2016

Sirija je danas osudila upad turske vojske na sirijsku teritoriju uz ocenu da je u pitanju "flagrantno kršenje" suvereniteta..."Svaka akcija suzbijanja terorizma na sirijskoj teritoriji mora da se sprovede u koordinaciji sa sirijskom vladom i vojskom", navodi se u saopštenju sirijske vlade, javila...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.