Izvor: Blic, 25.Okt.2016, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čavušoglu: Ankara će razmotriti kopnenu operaciju u Iraku

Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu izjavio je danas da će Ankara razmotriti sve vojne opcije, "uključujući kopnene operacije" ako se situacija u Iraku toliko pogorša da ugrozi bezbednost Turske.

Čavušoglu je za televiziju 24TV rekao da će Turska iskoristiti medjunarodna prava da uguši pretnje od Islamske države i kurdskih ekstremista u Iraku.

"Ako bude pretnji po nas, iskoristićemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << našu snagu da okončamo pretnje protiv nas i to je naše najprirodnije pravo", rekao je turski ministar.

Čavušoglu je juče rekao da pripadnici zabranjene Radničke partije Kurdistana (PKK) ulaze u Tursku iz Iraka i koordinišu napade.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Čavušolu: Turska nastavlja vojne operacije u Siriji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Okt.2016, 11:36

Turska neće odustati od svojih operacija u Siriji izjavio je turski ministar vanjskih poslova Mevlut Čavlušolu (Mevlut Cavusoglu) na konferenciji za novinare. Čavašolu je ovo rekao nakon što je sirijski vojni helikopter bombardovao i pobio pobunjenike koje podržava Turska. U napadu koji se desio...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.