Izvor: Blic, 12.Avg.2016, 07:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BIVŠI TURSKI PREMIJER "Za dlaku smo izbegli katastrofu, osećamo se napušteno od strane Evrope"

Bivši turski premijer Mesut Jilmaz, u izjavi austrijskoj državnoj televiziji ORF, oštro je sinoć kritikovao stav EU i posebno Austrije prema Turskoj posle neuspelog vojnog udara.

On je kazao da se "zemlja oseća ostavljena na cedilu od strane Evrope", dodajući da je Turska samo za "dlaku" izbegla katastrofu.

Jilmaz, koji važi za kritičara >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, podvukao je da je uvek demokratiju smatrao evropskom vrednošću, zbog čega ocekuje solidarnost sa turskim narodom.

On je istakao da je Erdogan bio centralna ličnost u suzbijanju puča i da sada uživa veliki ugled, čak i kod kritičara.

Takođe je podsetio da je prvi koji je čestitao Turskoj na suzbijanju puča bio ruski predsednik Vladimir Putin.

Julmaz je za žaljenje ocenio zahtev Austrije za obustavom pristupnih pregovora EU sa Turskom, ističući da je to "najkratkovidija" i "najnepromišljenija reakcija".

On je priznao da se pristupni pregovori nalaze u ćorsokaku, ali da nije samo Turska kriva zbog toga.

S tim u vezi je ukazao na zahtev pojedinih zemalja članice, medju njima i Austrija, da se pre pristupa Turske odrzi referendum.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Za dlaku smo izbegli katastrofu, osećamo se napušteno od strane Evrope"

Izvor: Vesti-online.com, 12.Avg.2016

Bivši turski premijer Mesut Jilmaz, u izjavi austrijskoj državnoj televiziji ORF, oštro je u četvrtak uveče kritikovao stav EU i posebno Austrije prema Turskoj posle neuspelog vojnog udara...On je kazao da se "zemlja oseća ostavljena na cedilu od strane Evrope", dodajući da je Turska samo za "dlaku"...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.