Amnesti: Verodostojni dokazi o torturi nad pritvorenicima

Izvor: B92, 24.Jul.2016, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amnesti: Verodostojni dokazi o torturi nad pritvorenicima

London -- Amnesti internešenel saopštio je da ima verodostojne dokaze o zlostavljanju i torturi nad osobama koje su turske vlasti pritvorile posle neuspelog pokušaja puča

Grupa sa sedištem u Londonu navodi da su neki od pritvorenika "podvrgnuti prebijanju i mučenju, uključujući silovanje, u zvaničnim i nezvaničnim pritvorskim centrima u zemlji".

Turska je nakon neuspelog pokušaja državnog udara uhapsila ukupno 13.000 ljudi, izjavio je ranije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << danas premijer te zemlje Binali Jirdirim.

Kako je rekao, u Istanbulu je uhapšeno 3.879 ljudi, u Ankari 2.734, u Izmiru 197, dok je u ostalim provincijama uhapšeno 6.192 ljudi, preneo je Sputnjik.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.