Izvor: Blic, 30.Jul.2016, 00:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki general demantovao da je umešan u puč u Turskoj

Komandant američkih snaga na Bliskom istoku, general Džozef Votel demantovao je danas da je umešan u neuspeli državni udar u Turskoj, posle optužbe predsednika Redžepa Tajipa Erdogana da je podržao pučiste.

Erdoğan'ı kızdıran ABD'li komutan Joseph Votel'den Türkiye'deki darbe ile ilgili açıklama! https://t.co/2RblDc1txS pic.twitter.com/5gtFb2LY7H

- Svaka informacija koja mene dovodi u vezu s nedavnim pokušajem državnog udara u Turskoj poptuno je netačna >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << - rekao je Votel i dodao da je Turska partner SAD u regionu.

Erdogan optužio je ranije danas američkog generala za podršku organizatorima vojnog puča, zbog njegove izjave da se plaši uticaja koje bi čistke unutar turske vojske mogle imati na odnose SAD i Turske.

- Vi držite stranu pučistima umesto da branite zemlju koja je pretrpela pokušaj vojnog udara - rekao je Erdogan posle komemoracije u centru za obuku turske vojske, na koji su pučisti pucali u noći izmedju 15. i 16. jula, ubivši 47 osoba.

Pročitajte još:

On je Votelu poručio da se "onaj ko je organizovao puč nalazi u SAD i da ga one hrane", aludirajući na imama Fetulaha Gulena, koji živi u egzilu u SAD i čije je izručenje tražila Ankara.

Votel je u četvrtak uveče rekao da "strahuje od uticaja koje bi čistke unutar turske vojske mogle imati na odnose između Vašingtona i turskog vojnog vrha".
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.