Zagreb proglašen za najpoželjniju destinaciju u Evropi

Izvor: Vesti-online.com, 24.Maj.2017, 05:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zagreb proglašen za najpoželjniju destinaciju u Evropi

Popularni turistički vodič Lonely Planet na vrh liste deset najpoželjnijih evropskih destinacija za 2017. godinu stavio je Zagreb.

"Često je u senci izvikanih gradova na obali Jadrana, ali Zagreb je metropola koju definitivno treba da upoznate" piše Lonely Planet, navodeći da je istovremeno i "kozmopolitski i alternativan".

"Ovde ćete pronaći osunčane austrougarske trgove prepune ljudi koji ispijaju kafu, miks brutalističke arhitekture i ulične umetnosti", >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << navode.

Drugo mesto zauzela je švedska pokrajina Gotland, treća je španska Galicija, četvrta Crna Gora, a peti britanski Lids. Slede regija Alentežu u Portugaliji, severna Nemačka, Moldavija, kiparski Pafos i francuski Avr.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.