Top destinacije za sledeću godinu

Izvor: Vesti-online.com, 25.Okt.2014, 08:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Top destinacije za sledeću godinu

Pročitajte koje su to najbolje turističke destinacije, prema ocenama poznatog vodiča Lonely Planet.

Jedan od prvih na listi top destinacija: Vašington

 

Vašington, argentinski grad El Šalten, i Milano, na samom su vrhu liste deset najboljih turističkih atrakcija na svetu. Na listu su se dalje našli i planinski venac Zermat u Švajcarskoj, kao i Valeta na Malti, Plovdiv u Bugarskoj, Salsburi u Engleskoj, Beč, indijski Čenaj, a na poslednjem mestu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << liste je Toronto.

 

Kada je reč o Vašingtonu, koji je šampion među turističkim atrakcijama koje treba posetiti naredne godine, Lonely Planet piše da je to "najbolji muzej i spomenik među gradovima".

 

Milano, treći na listi, opisan je kao "grad raskošnog bogatstva i gotovo zastrašujuće elegancije", dok je Toronto "multikulturalni megalopolis".

 

Kada pogledate listu najboljih turističkih atrakcija, za većinu njih niste iznenađeni i nekako je logično što su se tu našle, ali mnoge je iznenadilo to što je Salsburi uvršten. Ekipa Lonely Planeta kaže da to neće više biti "samo usputna stanica na putu do čuvenog Stounhendža". U katedrali u Salsburiju takođe se nalazi i najviši toranj u Velikoj Britaniji, kao i najstariji sat na svetu, u kategoriji onih koji još uvek rade.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.