Ostrvo koje morate da vidite da biste se uverili da je stvarno!

Izvor: Prva.rs, 07.Feb.2016, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ostrvo koje morate da vidite da biste se uverili da je stvarno!

Za Sokotra ostrvo u Jemenu kaže se da jednostavno morate da ga vidite da biste se uverili da je stvarno. Sve ono što se smatra “normalnim” pejzažem na našoj planeti, ovde jednostavno ne važi.
Zamislite da ste se probudili na ovom ostrvu i videli potpuno čudan svet Sokotre oko sebe nakon neverice, pomislili biste da se nalazite na drugoj planeti ili barem u nekoj drugoj eri.
Druga pomisao je svakako bliža istini, jer je ovo ostrvo bilo izolovano od ostatka kontinenta 6 ili >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << 7 miliona godina. Na ostrvu se nalazi oko 700 retkih vrsta flore i faune. Čak trećina od tih vrsta se nalazi samo ovde i nigde više na svetu!
Ime “Sokotra” vodi poreklo iz sanskrita i znači “ostrvo blagoslova”.
Na Sokotri vladaju ekstremne temperature kao i vlažnost vazduha koja je jedna od najnižih na svetu. Jedna od najčudnijih biljaka sa ovom ostrva je “Drvo zmajeve krvi” koje je dobilo ime zbog crvene smole, a kome se davnih dana pridavao magijski značaj. Ujedno ovo je jedna od najlekovitijih biljaka na svetu.
Izvor: Dobre priče

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.