Nema mesta u avionu? Nema veze, stajaćete

Izvor: B92, 26.Feb.2017, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema mesta u avionu? Nema veze, stajaćete

Na letu iz Pakistana ka Saudijskoj Arabiji je navodno bilo toliko putnika da su neki od njih stajali u prolazu između sedišta, jer je avionsko osoblje ukrcalo prekobrojne putnike.

Putnici su navodno uspeli da se ukrcaju u avion sa rukom pisanim karticama za ukrcavanje, pre poletanja 20. januara.

Istraga je pokrenuta da bi se ustanovilo kako je osoblje pakistanskog Internešenel erlajnsa dozvolilo da se putnici ukrcaju kad je kapacitet sedišta bio popunjen.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Avion sme da nosi samo 409 putnika, ali je ovaj avion sleteo sa 416 njih, kako navode pakistanske novine Daun. Na zvaničnoj listi putnika nije bilo imena dodatnih putnika.

Kapetan leta Anvar Adil rekao je za medije da je on saznao za prekobrojne putnike tek nakon poletanja, kada je već bilo kasno za reagovanje.

“Viši blagajnik na avionu (član posade) nije spomenuo dodatne putnike pre zatvaranja vrata aviona. Zbog toga, nakon poletanja neposredno sletanje nazad u Karači nije bilo moguće. Mora biti cenjena sama činjenica da bi takvo sletanje nazad u Karači, odmah posle poletanja zahtevalo mnogo protraćenog goriva, što nikako nije u interesu kompanije”, navodi kapetan.

Vožnja sa dodatnim putnicima koji pritom nemaju svoje sedište je ekstremno opasna i ozbiljna situacija, jer u slučaju opasnosti za njih ne bi bilo maski sa kiseonikom.

Portparol kompanije izjavio je da će odgovarajuće akcije biti preduzete i odgovornost utvrđena.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nema mesta u avionu? Nema veze, stajaćete

Izvor: Cafe.ba, 27.Feb.2017, 14:19

Na letu iz Pakistana ka Saudijskoj Arabiji je navodno bilo toliko putnika, da su neki od njih stajali u prolazi između sedišta, jer je avionsko osoblje ukrcalo dodatan broj putnika.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.