Najčudnija mesta na svetu za koja niste ni znali da postoje

Izvor: Vesti-online.com, 24.Avg.2016, 06:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najčudnija mesta na svetu za koja niste ni znali da postoje

Naša planeta prepuna je prirodnih čuda. Za neke redovno čujemo, a neke manje poznate tu i tamo izrone i zaokupe našu pažnju. Evo 7 primera mesta za koje možda nikad niste ni čuli.

Dalol u Etiopiji, barem na papiru, najtoplije je mesto na Zemlji, s temperaturama koje premašuju 65 stepeni Celzijusovih. Neverovatan pejzaž karakterišu žute boje s bazenima zelene tečnosti koja možda izgleda privlačno, a zapravo je sumporna kiselina pa se kupanje ne preporučuje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
Island je vrlo hladan tokom većeg dela godine, a apsolutno leden tokom zime. Ako ste zimogrožljivi, put nije preporučljiv, ali poseta u to doba godine isplatila bi se zbog ledene plaže Jokulsarlon Glacier Lagoon na islandskoj južnoj obali.

Kosta Rika prepuna je čudnovatih prirodnih pojava, a jedna od najspektakularnijih je Rio Celeste, fluorescentna plava reka i vodopad na zapadnim visoravnima zemlje.

Dok se većina ljudi fokusira na amazonsku prašumu u Brazilu, zanemaruju jedno od čuda prirode, smešteno upravo u ovoj zemlji. Lencois Maranhenses nacionalni park podseća na Saharu, a specifičan je po belim dinama, između kojih su lagune u pastelnim bojama.

Iako mnogi doživljavaju ovu američku državu kao pustinjsku, zapravo je puna očaravajućih mesta za kupanje. Jedno od njih je "bazen" Hamilton, polukružni vodopad formiran kada se praistorijsko rečno korito urušilo.

Snežno beli pesak nacionalni je spomenik u Alamogordu u Novom Meksiku.

Kawah ljen, odnosno plava vatra uzrokovana je visokom koncentracijom sumpora, a vidi se samo po noći. Ali apsolutno se isplati.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.