Mesto u kom možete da se mazite s krokodilima

Izvor: Prva.rs, 21.Apr.2015, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mesto u kom možete da se mazite s krokodilima

Krokodile znamo kao agresivne životinje kojima nikako ne želimo da budemo blizu. Međutim, takva situacija nije u gradu pod imenom Paga. Paga se nalazi na severu Gane, neposredno uz granicu sa Burkinom Faso. Paga je dom nekim od najpametnijih članova ove vrste predatora, piše Amusing planet.
Krokodili žive u svom, pa recimo naselju, ali plivaju veoma blizu dece koja se brčkaju u vodi, dok pored njih majke u reci ispiraju veš. Nikada nikoga ni jedan krokodil nije povredio!
>> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs <<
I stanovnici ovgom mesta izuzetno poštuju krokodile i veruju da nakon smrti nekog od meštana, uvek umre i jedan krokodil te da su njihove duše povezane.
Kako lokalna legenda kaže nekada davno lovac se našao u zamci. S jedne strane bio je krokodil, s druge se nalazio lav. I on nije imao kud. Zato je došao na ideju da sklopi pakt s korkodilom. Ukoliko mu krokodil omogući da živi, on i ostali stanovnici sela nikada više neće ubiti ni pojesti ni jednog krokodila. Krokodil se složio i pomogao mu je da spase sebi život. Na tom mestu lovac je podigao kući i osnovao selo u kojem ljudi žive u harmoniji s krokodilima.

Postoji još jedna priča u kojoj je glavni junak Nave koji je napustio svoj dom u Burkini Faso, ali se putujući i tražeći pitku vodu izgubio. U tom je naišao na krokodila koji ga je odveo do vode za piće. On je tada odlučio da na tom mestu, gde se posle mnogo vremena napio vode osnuje selo Pagu i zakleo se da ni jedan stanovnik nikada neće pojesti ni jednog krokodila.

Ali sem legendi, niko zaista ne zna kako su krokodili završili u Pagi jer i to malo vode je potpuno okruženo kopnom, a najstarije jedinke imaju oko 80 godina.
Krokodile hrane živinom koju kupuju novcem koji zarađuju od turizma. Postoje mesta na kojima je turistima dozvoljeno da priđu blizu krokodila, hrane ih, slikaju se s njima. Neretko deca sede na krokodilima, a nije čak retkost da to urade i odrasli. Bar dok se slikaju.

Pročitajte i: 
Proputovali svet i slikali se u joga pozama gde god su stigli...

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.