Kako se dobro provesti Beču: Nova mapa grada za mlade

Izvor: B92, 29.Jun.2016, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako se dobro provesti Beču: Nova mapa grada za mlade

“Vienna Young & Clever“ je mapa Beča osmišljena isključivo za mlade posetioce glavnog grada Austrije.

U mapi se, naravno, mogu naći i informacije o značajnim građevinama i spomenicima, ali se ovaj vodič pre svega fokusira na poznate lokale, prodavnice i mesta za provod.

Svi predlozi potiču od mladih poznavalaca Beča, koji svoj grad žele bliže da prikažu turistima ali na drugačiji način i na engleskom jeziku.

Na koricama mape ucrtana je mreža >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << metro stranica i napisana objašnjenja o muzejima i pozorištima. Takođe je navedeno i nekoliko istorijskih činjenica, osnove bečke kulture kafea kao i recept za pravu Bečku šniclu.

Tu je još i nekoliko tipičnih bečkih izraza, informacije gde se može jesti prava Zaher-torta ali i saznanje da Bečlije baš vole da kukaju.

Mapa-vodič se može naći u svakom turističkom birou u Beču ili se može pruzeti ovde:

http://www.wienxtra.at/fileadmin/web/jugendinfo/Freizeit/PDFs/Vienna_Young_Clever_Map.pdf

http://www.wienxtra.at/fileadmin/web/jugendinfo/Freizeit/PDFs/ViennaYoungClever_english.pdf

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.