Ruski biznismeni kupuju Jat

Izvor: Vesti-online.com, 01.Nov.2011, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski biznismeni kupuju Jat

Ruski privrednici i bankari koji su vlasnici dela akcija u ”Er Baltiku” zainteresovani su za strateško partnerstvo sa ”Jat ervejzom”. Radi se zapravo o investicionoj grupi registrovanoj na Bahamima, a njeni vlasnici svoj kapital sada žele da prebace iz ”Er Baltika” u ”Jat”.

Oni, kako piše beogradski ”Blic”, žele da se povuku iz letonske kompanije >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << jer se država previše meša u njen rad postavljajući političke kadrove na vodeća mesta.

Na produženom tenderu za pronalaženje strateškog partnera ”Jat ervejzu”, dokumentaciju je otkupila jedino kompanija ”Baltik aviejšn sistems” (BAS), manjinski suvlasnik ”Er Baltika”. Sa BAS-om će se dalje, prema rečima nadležnih iz Ministarstva za infrastrukturu, pregovarati.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.