Ako idete u Hrvatsku psihički se pripremite

Izvor: Mondo, 31.Jul.2016, 09:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ako idete u Hrvatsku psihički se pripremite

Vozače i danas na graničnim prelazima dočekale kolone. Najveća gužva na Batrovcima.

Foto: Guliver/Getty images/Thinkstock

 Na graničnom prelazu Batrovci, na ulazu u Srbiju iz Hrvatske zadržavanja vozača su danas oko 14.30 sati višesatna,  a kolone vozila kilometarske a hrvatska policija preusmerava vozače na granični prelaz Šid gde se čeka oko sat vremena.

"Na prelazu Batrovci, s hrvatske strane, na ulaz u Srbije čeka se oko 300 minuta,  a >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << po poslednjim informacijama hrvatska policija počela je da preusmerava vozila na prelaz Šid gde zadržavanja iznose oko 60 minuta", kaže dežurni u AMSS Nevena Damjanović.

Ona je rekla Beti da se na graničnom prelazu Gradina sa Bugarskom, na ulazu u Srbiju čeka oko pola sata a na izlaz oko 80 minuta.

Gužvi ima, zbog letnjih odmora i pojačanog inteziteta saobraćaja i na ulazu u Srbiju iz pravca Mađarske tako da se na graničnom prelazu Horgoš, po podacima AMŠ čeka oko 90 minuta a na Kelebije oko sat vremena.

Na graničnom prelazu Preševo sa Makedonijom, zadržavanja vozača u oba smera iznose od 30 do 45 minuta.

Na graničnim prelazima ka Crnoj Gori takođe je pojačan innzitet saobraćaja, kao i na glavnim putevima u Srbiji.

Na naplatnoj rampi Bubanj Potok kod Beograda zadržavanja, u oba smera, iznose od ; 15 do 20 minuta a na naplatnoj rampi kod Niša oko deset minuta

Što se tiče najava i aktuelnih izmena u saobraćaju, danas u vremenu od 09.00 do 15.00 sati, na državnom putu ili reda broj 319, između Ugrinovaca i Batajnice, od drugog skretanja za Busije iz pravca Dobanovaca do ulaska u Batajnicu, doći će do obustave saobraćaja zbog radova na asfaltiranju.

Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom.

Od 29. jula do 30. septembra, zbog radova na popravci kolovoza i sanaciji klizišta državnog puta II A reda broj 162, deonica Dubnica - Bobovo, saobraćaj će se odvijati preusmeravanjem vozila na slobodnu kolovoznu traku. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom.

Od 1. do 10. avgusta, u vremenskom periodu od 07.00 do 17.00 časova, na delu državnog puta I A reda broj 1 (auto-put E-75), na deonici od petlje Dobanovci do petlje Ikarbus, u oba smera, izvodiće se radovi na obeležavanju horizontalne signalizacije na auto-putu.

Do 1. avgusta nije predviđeno potpuno obustavljanje saobraćaja na Autoputu E80, Niš - Dimitrovgrad (Granica sa Bugarskom), deonica od Čiflika do Staničenja, magistralni put I B reda, broj 43.

Kad je reč o neprohodnim putnim pravcima, od 1. do 31. avgusta doći će do obustave saobraćaja na raskrsnici državnog puta

I B reda broj 33 i državnog puta II A reda broj 161, na površinskoj raskrsnici "Salakovac" u mestu Salakovac, zbog izvođenja radova na izgradnji kružnog toka, radi sanacije crne tačke.

Saobraćaj se za vreme izvođenja radova preusmerava na lokalni put u KO Salakovac, a radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom i biće završeni u predviđenom roku, ukoliko vremenski uslovi to dozvole.

Zbog oštećenog mosta, od 25. jula obustavljen je saobraćaj na državnom putu IIA reda broj 143, deonica Pričević-Pecka. Saobraćaj se preusmerava na lokalne saobraćajnice ovog područja.

Od 12. jula do 1. avgusta, u periodu od 07.00 do 17.00 sati, zbog radova na pojačanom održavanju, obustavljen je saobraćaj u Kosjeriću na državnom putu IIA reda broj 174, ulice Karađorđeva i Živojina Mišića. Saobraćaj je preusmeren na druge gradske ulice, prema postavljenoj adekvatnoj privremenoj saobraćajnoj signalizaciji i opremi.

Od 7. juna do 1. avgusta obustavljen je saobraćaj na delu državnog puta IIA reda broj 127, u ulici Vuka Karadžića prema Starim Banovcima, zbog početka druge faza radova, i to od ukrštanja sa ul. Nikole Momčilovića do ukrštanja sa ul. Podunavskog partizanskog odreda.

Alternativni pravci koji vode prilazima ulici Vuka Karadžića iz smera Beograda, autoputa i Starih Banovaca, su kroz ulicu Branka Radičevića, a iz smera centra kroz ulicu Jana Sikore.

Na snazi je i obustava saobraćaja zbog radova na sanacije klizišta na državnom putu II B reda broj 342, deonica Ub - Popučke - Iverak, a alternativni put je Ub - Slovac - Valjevo, navodi se u saopštenju AMSS.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.