Filmovi kao inspiracija za čarobna putovanja

Izvor: Vesti-online.com, 27.Feb.2015, 01:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filmovi kao inspiracija za čarobna putovanja

S vremena na vreme iz holivudske kuhinje izađe po neki film koji nas inspiriše da spakujemo kofere i uputimo se na neku od prelepih destinacija, koja je u njemu proslavljena. Ovo je lista na kojoj se nalazi osam filmova koji vas pomžda podstaknu da se zaputite na neko lepo mesto.

Ovo je avanturistički film Stivena Spilberga iz 1989. sa velikim Harisonom Fordom i Šonom Konerijem u glavnim ulogama. Pošto Henri Džouns stariji (Koneri) nestane u dugogodišnjoj potrazi za Svetim >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Gralom, Indijana mora da uđe ocu u trag u nadi da će ga spasiti, kao i Gral iz ruku nacističke vojne mašinerije. Bio je to finansijski najuspešniji film 1989. godine, posle kog će vam jordanska Petra uskočiti na top 10 destinacija koje morate da posetite.

Ovaj film snimljen davne 1966. godine, pratio je Džordža i Džoj Admison, koji su živeli u Keniji i negovali dva mala lava. Predivni pejzaži prepuni divljih životinja, posebino velikih mačaka u prirodnom okruženju, inspirirali su mnoge na putovanje u Keniju. Film je dobio Oskara za najbolju pesmu 1967. godine.

Ovaj film se smatra jednim od najboljih u istoriji, a sama radnja je smeštena u austrijsku prestonicu - Beč. Treći čovek je osvojio Oskara 1951. godine.

Šindlerova lista jedan je od najboljih istorijskih filmova ikada. To je američka epska drama iz 1993. godine koju je režirao Stiven Spilberg. Radnja filma govori o Oskaru Šindleru, nemačkom biznismenu koji je spasio živote više od hiljadu, uglavnom poljskih jevreja, tokom Holokausta.

Eni Hol je američka romantična komedija snimljena 1977. u režiji Vudija Alena, koji je zajedno sa Maršalom Brikmanom napisao scenarijo. U ovom filmu su se mnogi zaljubili u Njujork, po mnogima - centar sveta.

Scenario za ovaj film podigao je mnogo prašine prvi puta kad je objavljen kao knjiga 1928. godine, a drugi put kada je pretvoren u film 1930. godine. Film govori o nemačkom vojniku u Prvom svetskom ratu, a dobio je Oskara za najbolji film 1930. godine. Kada su videli gde su se borili njihovi najbliži, Ipr je postao turistički centar Belgije.

Ovaj Oskarom nagrađen mjuzikl govori o Mariji, ženi koja napušta austrijski manastir i postaje guvernanta deci mornarskog oficira. U filmu se prikazuju zaista predivni kadrovi Salzburga, a film je 1966. godine dobio Oskara za najbolji film i najbolju režiju.

Ovaj film snimljen je 1951 godine, a radnja filma se dešava u Parizu. Posle filma se pripremite na štednju za putovanje u Pariz - nema vam druge.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.