Dočekajte Novu godinu u Budimpešti

Izvor: Blic, 02.Dec.2015, 08:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dočekajte Novu godinu u Budimpešti

Pravo je vreme da razmišljate o dočeku Nove godine i o tome kako da najbolje iskoristite nekoliko prazničnih dana - Budimpešta je idelana destinacija za kratak predah od svakodnevice. Miris kuvanog vina, cimeta, vanile i kobasice na okićenim gradskim ulicama, vratiće vas u detinjstvo.

Portal Superodmor pritom vam nudi i mogućnost da uštedite - ukoliko danas napravite upit za trodnevni novogodišnji aranžman, putovanje autobusom 31. decembra i tri noćenja s doručkom u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << hotelu Sunshine koštaće vas 115 umesto redovne cene od 125 evra po osobi.

Spajanjem tri grada: Budima, Obudima i Pešte 1873. nastala je jedinstvena Budimpešta, danas grad oko dva miliona stanovnika, administrativni, kulturni, naučni, privredni, trgovinski i saobraćajni centar Mađarske.

Dunav razdvaja grad na Budim i Peštu. Budim-brdoviti deo, koji je šarmantnija i starija oblast, čijoj atmosferi doprinose kaldrmisane ulice, male živopisne kuće i srednjovekovna kultura.

Pešta je smeštena na prostranom i ravnom terenu i ona je komercijalna oblast. Odlikuje se modnim radnjama i širokim bulevarima.

Lepoti Budimpešte doprinosi devet mostova i Kraljevska palata sa uzvišenjima pored Dunava sa budimske strane.

U Budimpešti niste bili ukoliko niste navratili u nadaleko čuvenu poslastičarnicu Žerbo, niste zagledali izloge u ulici Vaci ili niste sebi priuštili uživanje u nekoj od čardi.

Više informacija o putovanju pročitajte ovde.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.