Izvor: Vesti-online.com, 12.Feb.2016, 07:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li je ovo najčudnije ostrvo na svetu?

Sokotra ostrvo nalazi se u Jemenu, i drugačije je od svega što ste do sada videli. Ime "Sokotra" vodi poreklo iz sanskrita i znači "ostrvo blagoslova". Ljudi često kažu da morate otići tamo, kako biste se uverili da je stvarno. Ali, ne očekujte pejzaže na kakve ste navikli, jer Sokotra je potpuno drugačija.

Zamislite da ste se probudili na ovom ostrvu i videli potpuno čudan svet Sokotre oko sebe, a posle neverice, pomislili biste da se nalazite na drugoj planeti ili barem >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u nekoj drugoj eri.

Druga pomisao je svakako bliža istini, jer je ovo ostrvo bilo izolovano od ostatka kontinenta 6 ili 7 miliona godina. Na ostrvu se nalazi oko 700 retkih vrsta flore i faune. Čak trećina od tih vrsta se nalazi samo ovde i nigde više na svetu!

Na Sokotri vladaju ekstremne temperature kao i vlažnost vazduha koja je jedna od najnižih na svetu.

Jedna od najčudnijih biljaka sa ovom ostrva je "Drvo zmajeve krvi" koje je dobilo ime zbog crvene smole, a kome se davnih dana pridavao magijski značaj. Ujedno, ovo je jedna od najlekovitijih biljaka na svetu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.