Da li je ovo kraj sveta?

Izvor: Prva.rs, 01.Nov.2014, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li je ovo "kraj sveta"?

U Velikom australijskom zalivu u južnoj Australiji nalazi se ogromna pustinja Nularbor – najveći komad krečnjaka na svetu koji pokriva područje od 270.000 kvadratnih kilometara, a koji se proteže oko 1.000 km od istoka prema zapadu.
Područje je toliko ravno da pruga preko njega prelazi 483 kilometra u potpuno ravnoj liniji. Na površini ove velike ravnice ipak postoji i nekolicina udubljenja koja su nastala od kiše, kao i nekoliko pećina. Ali, uglavnom, ova "ploča" je ravna, bez >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << drveća, i naglo se završava Bunda liticama – 200 kilometara dugačkom i 60 do 120 metara dubokom provalijom poznatom kao “kraj svijeta”.
Pogledajte je...

Izvor: Pixelizam

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.