Izvor: Blic, 24.Okt.2016, 06:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čarobni dvorci Bavarske za samo 105 evra

Ove jesni obiđite dvorce Bavrske i krenite u bajkovitu avanturu po Nemačkoj.

Ako danas napravite upit aranžman koji podrazumeva dva noćenja sa doručkom i prevoz autobusom za 10. novembar 2016, platićete 105 evro, umesto standardne cene od 125 evra po osobi. Bićete smešteni u hotelu sa dve zvezdice u Minhenu na samo 6 kilometara od Marijen placa.

Obilaze se dvorci Nojšvanštajn, Linderhof, Herenkimze itd.

Ove zgrade su tokom vekova bile sedišta najvažnijih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << istorijskih događaja, a u njima su živele najpoznatije ličnosti nemačke istorije. Takozvana "Romantična ruta " kao najznačajniji trgovački put kroz Bavarsku donosila je prosperitet i bogatstvo, a radi njene zaštite mnogo dvoraca i utvrđenja je sagrađeno upravo uz ovaj put.

Jedna od najpoznatijih turističkih atrakcija Nemačke je "Romantična ulica" koja je nastala 1950. godine kako bi privukla turiste u tek stvorenu Federalnu Republiku Nemačku.

Danas, najpoznatiji i najposećeniji dvorci u "Romantičnoj ulici" su oni koji je izgradio kralj Ludvig II: Nojšvanštajn, Linderhof, Herenkimze.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.